اسید آمینه های ضروری و غیر ضروری
لطفا برای بهتر شدن شرایط داروسازی کشور و بهبود سلامت عمومی ایران در نظر سنجی زیر شرکت کنید.
اسیدهای آمینه ضروری (به انگلیسی: essential amino acid) به آن دسته از اسیدهای آمینه گفته میشود که از اسیدهای آمینه یا مواد دیگر در بدن ساخته نمیشوند و/یا به مقدار کافی برای رفع نیازهای بدن ساخته نمیشوند. لذا باید این اسیدها از طریق جیره غذایی روزانه به بدن برسند در غیر اینصورت عوارض کمبود آنها ظاهر میشود.
از نظر بیولوژیک، اسیدهای آمینه به دو گروه اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری تقسیم میشوند. اسیدهای آمینه ضروری اسیدهایی هستند که برخلاف گروه دیگر در بدن حیوانات تولید نمیشوند و باید از خارج و از طریق غذا به بدن وارد گردند.
اسیدهای آمینه ضروری عبارتند از: لوسین، ایزولوسین، والین، فنیل آلانین، ترئونین، متیونین، تریپتوفان و لیزین. علاوه بر آنها، اسید آمینه های هیستیدین برای نوزاد انسان و آرژنین برای نوزاد حیوانات ضروری (اساسی) محسوب میشوند.
۱۰ اسید آمینه ضروری( Essential Amino Acids)
1. لیزین(Lysine)
2. تره اونین(Threonine)
3. آرژنین(Arginine)
4. متیونین(Methionine)
5. فنیل آلانین(Phenylalanine)
6. والین(Valine)
7. تریپتوفان ( Tryptophan)
8. لوسین(Leucine)
9. هیستید ین(Histidine)
10. ایزولوسین(Isoleucine)
۱۰ اسید آمینه غیر ضروری(Inessential Amino Acids)
1. پرولین(prolin)
2. گلیسین یا گلیکوکول(Glycine)
3. آلانین(Alanine)
4. سرین(Serine)
5. سیستئین(Cysteine)
6. اسید آسپارتیک(Aspartic Acid)
7. اسید گلوتامیک(Glutamic Acid)
8. آسپاراژین(Asparagine)
9. گلوتامین(Glutamine)
10. تیروزین(Tyrosine)
سلام
الان حضور ذهن ندارم
ولی تا اونجا که یادمه اسید آمینه های ضروری ۹ تا و غیر ضروری ۱۱ تا بود