داروهای باز کننده کانال پتاسیم
دسته ای از داروهای ضد فشار خون هستند که عبور یون پتاسیم از کانال های پتاسیمی را تسهیل میکنند. این داروها حتی میتوانند اثرات ضد درد هم داشته باشند.
· داروهای بازکنندهی کانالهای پتاسیمی سه کار اصلی انجام میدهند:
1) Vascular
relaxation
2) Lower Blood pressure
3) Promotes hair growth: مانند Minoxidil که برای درمان پرفشاری خون ساخته شد اما امروزه
برای درمان تاسی مردانه مورد استفاده قرار می گیرد.
کانال های پتاسیمی جزء اولین کانال های کشف شده هستند.
این کانالها وابسته به ولتاژ هستند.
شش قسمت Transmembrane و همچنین یک
بخش
C-terminal و N-terminal دارند که اگر این دو بخش نزدیک به هم قرار گیرند،
کانال بسته و اگر دور از هم باشند، کانال باز میشود.
این کانالها اختصاصی یون پتاسیم اند و باقی یونها از آن عبور نمیکنند. 3 آمینواسید در این کانالها نقش مهمی ایفا میکنند که در صورت تغییر در وضعیت آنها عبور یون پتاسیم تحت تاثیر قرار میگیرد.
نکته قابل توجهی که در مورد کانالهای پتاسیمی وجود دارد این است که این کانالها در کنار گیرندههای GnRH و گیرندههای موسکارینی استیلکولین قرار دارند که باعث ایجاد فیدبک منفی میشود. بنابراین اگر هورمون و یا موادی که گیرندههای موسکارینی استیلکولین را تحریک میکنند به فرد داده شود، اثر منفی بر باز شدن کانالهای پتاسیمی میگذارند.
کاربردهای داروهای بازکننده کانالهای پتاسیمی:
ü درمان آسم
ü درمان آنژین
ü درمان پرفشارخونی
ü Congestive Heart Failure
ü Penile Erection Disorder
ü Premature Labour
- ۹۷/۱۱/۲۱
سلام
تو اینترنت کمتر مطلب راجع به باز کردن کانالهای پتاسیم هست و کاری که اینجا کردید دست مریزاد دارد. پدید رینولد و مشکل عروق پای دیابتی همه و همه به مشکلات پتاسیمی و هیپوکالمی درون سلولی بر میگرده. اما تنها وقتی قلب نابود شد و بیمار به فوق تخصص مراجعه کرد تازه کیفهمه که داروی که از روز اول باید میخورده به کانالهای پتاسیمی مربوطه!. متأسفانه از آنطرف هم در داروخانه ها این دسته III نمیشناسند و کم یاب و همه بیمارا از زجر پا درد و سردرد داروهای غیر مرتبط زجر میکشن. در نتیجه این کار شما بسیار قابل ارزش و مستحق تشکر.
امیدوارم بیشتر بدنبال چنین مطالبی باشید.