پنجشنبه, ۲ اسفند ۱۳۹۷، ۰۷:۳۲ ب.ظ
ریشه ها، ساقه ها و برگها توسط سیستم آوندی پیچیده و کارآمدی باهم در ارتباط بوده و آب و مواد غذایی را بین همدیگر انتقال می دهند. سلول های تولید مثلی گیاهان در درون ساختارهای چند سلولی محافظی احاطه شده و در گیاهان دانه دار، جنین توسط پوششی مقاوم نگهداری میشود. تمامی این ویژگیها، سازگاریهایی جهت حضور موجودات فتوسنتز کننده در خشکی هستند.
اندام ها شامل ریشه، ساقه و برگ، متشکل از بافت ها هستند که شامل گروهی از سلول ها با ساختار و عملکرد مجزا میباشند.
مجموعا، ریشه ها تشکیل سیستم ریشه ای و ساقه و برگ ها تشکیل سیستم باقهای گیاه را می دهند. ساقه بر خلاف ریشه، به گره و میانگره تقسیم بندی میشود.
گره محلی از ساقه است که یک یا چند برگ از آن خارج میشود به بخش بین دو گره متوالی، میانگره اطلاق میگردد. در باقلا، چندین برگ اول، به دو برگچه تقسیم می شوند. جوانه هایاساقه های جنینی، عموما در محور برگها (زاویه فوقانی بین برگ و ساقه) ایجاد شده و ریشه های جانبی از بافت های داخلی ریشه نشات می گیرند. بافت های آوندی (آوند چوب و أوند آبکش) در کنار هم قرار داشته و تشکیل سیستم أوندی پیوسته ای در سرتاسر پیکره گیاه میدهند. این بخش، بلافاصله در زیر کورتکس ریشه و ساقه قرار دارد. بافت مزوفیل برگ، جهت انجام فتوسنتز، اختصاص یافته است. در این تصویر، یک لبه یا برگ بذری به واسطه کنار زدگی پوسته بذر، قابل تشخیص است.